tisdag 28 april 2009

Viva la EL Nido!

Yes, jag är tillbaka! Vi fastnade ganska hårt här i El Nido men det är det som är det sköna med att resa, när man hittar ett ställe som är otroligt vackert med människor man gillar så stannar man tills man tröttnar. Just nu sitter jag på Art Cafe och lyssnar på lite live musik som en utan mina filippinska vänner står för. Restaurangen är halv full med människor och det är ett av dom vanliga ström avbrotten som förekommer ett gäng gånger under dagarna. Didnt know i was looking for love strömmar ur högtalarna. Hmmm, mycket love songs här i filippinerna. Min tid här har inneburit en del festande, snorklande, kortspelande, tältande.
Spenderat en natt på en öde ö vilket var bland det bästa jag gjort hitintills. Packade med 5 flaskor rom, 5 liter vatten, fesk och ett par Poi som en av filippino snubbarna hjälpte mig att tillverka. Om jag nånsin skulle vara med i Robinson är det dom sakerna som skulle vara självklara i min packning. The top 4 för en lyckad öde ö upplevelse. När vi kom ut till ön var himlen väldigt mörk och stranden helt tom på liv. Såg regnet på avstånd så vi samlade ihop veden först. Om man sover vid en eld så slipper man bli biten av sandlopporna vilket kändes som en bra första prioritet. Jag och brorsan samlade ved i hela 5 minuter tills vi tröttnade och lät resten av gruppen lösa det åt oss. Kan lätt tänka mig hur Svt hade kommenterat våran insatts(intriger, intriger). Skönt att vi är såna sköna grabbar att vi kompencerar det med det sociala! Jag bidrog med att göra massa rom och cola medans brorsans ursäkt var nåt mumlande om studier. Regnet börja falla precis när allt var färdigt och våran bonfire igång så det var bara att älga ner i havet och börja vårat rom drickande för att hålla värmen igång. Efter ca 30 minuter slutade regnet att falla och stjärnorna började visa sig. Detta är seriöst den vackraste natt jag upplevt. Stjärnklar himmel, inga störande ljus från byar i närheten, gitarr spelande och poi trixande – kan det bli bättre?? =) Under natten kom havssköldpaddor upp och la sina ägg, man kunde se spåren efter dom när vi vaknade. Fick även lyckan att uppleva 3 stjärnfall under denna natt.

Sen har jag åkt på lite dagsturer till närliggande öar och snorklat massor. Filippinerna har det klaraste vatten jag sett med säkert en sikt på 20 meter under vattnet. Såg massor av konstiga fiskar, en rocka, en sköldpadda, koraller och en ål(alt en orm).

Jag har en liten önskelista till gudarna och dig mamma =)
jag önskar att vara på ett ställe med 24h elektricitet
fräsha toaletter med säte
rent vatten från kranen
och en ny hatt (mamma)

2 kommentarer:

  1. Tja! Du verkar ha det superskönt.. sluta whina om elektriciteten :D haha

    Kram Nicke

    SvaraRadera
  2. Du lever livet! Jag vill oxå vara där ;)
    Ta hand om er nu och håll oss uppdaterade!!

    Kramar syster E

    SvaraRadera